Crema de tomàquet a les fines herbes

Ingredients
  • 500 g de tomàquets
  • 1 escalunya
  • Oli d'oliva
  • 1/8 l de brou de verdura
  • Sucre
  • 2 cullerades de crema fresca
  • Unes fulletes de marduix fresca
  • Fines herbes
  • Pebre blanc
  • All
  • Sal
Preparació

Escaldem els tomàquets amb aigua bullint, deixant-los una estoneta a l'aigua, i els refresquem amb aigua freda perquè ens sigui més fàcil pelar-los. A continuació els tallem a daus petits i els reservem.

D'altra banda, pelem i piquem l'escalunya ben fina i li incorporem una cullerada d'all mòlt.

En un recipient amb tapa per a microones, posem l'escalunya, l'all i oli d'oliva, i sense tapar-lo de moment, ho ofeguem 1 minut a potència mitjana.

Afegim el tomàquet que havíem reservat, el brou i les fines herbes, assaonem amb sal, pebre blanc i un polsim de sucre.

Tornem a tapar el recipient i aquesta vegada ho escalfem 6 minuts a potència mitjana, i ho passem tot per la batedora fins que ens quedi una crema homogènia. En aquest punt, provem la nostra barreja per poder rectificar la sal al gust i afegim la crema fresca. Podem tornar a escalfar tot junt o incorporar la crema ja calenta. La servirem en un bol acompanyada d'una fulletes de marduix fresca.

  • Tipus de recepta
    Entrant / Aperitiu
  • Característiques
    Per l'estiu
    Saludable
    Sopes i cremes
    Vegana
    Vegetals i llegums
    Vegetariana
  • Temps total
    30 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

Fines herbes

Pebre blanc

Sal marina amb fines herbes

Sal marina gruixuda