Lasanya de tonyina

Ingredients
  • 10 fulls de lasanya
  • 3 llaunes de tonyina
  • Espinacs frescos o congelats
  • 1 ceba
  • Un pebrot petit
  • 1 gra d'all
  • 1/2 l de llet
  • 2 cullerades de farina
  • 1 cullerada de mantega
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Oli d'oliva
  • Formatge ratllat
  • Sal
Preparació

Primer posem a coure la pasta de lasanya en abundant aigua amb sal i oli. Un cop cuita la refresquem amb aigua freda i reservem.

En un recipient piquem la ceba, el pebrot, el gra d'all i els daurem en una paella. Quan estiguin tendres hi afegim la tonyina escorreguda. El remenem, salpebrem i reservem.

Bullim els espinacs i els escorrem. Preparem una paella amb una mica d'oli i posem una mica de ceba a fregir, quan aquesta estigui picada hi afegim els espinacs escorreguts i ofeguem una mica. Salpebrem i reservem.

A continuació engreixem una font de forn amb mantega, posem una capa de pasta, estenem una capa del condiment amb tonyina i damunt una altra capa de pasta. Continuem el procés amb una capa del condiment d'espinacs, i repetim el procés fins quedar-nos sense làmines de pasta.

Posem a preescalfar el forn a 180ºC.

Seguidament preparem la salsa beixamel. Escalfem la mantega i ofeguem en ella la farina fins que quedi daurada. En aquest moment afegim la llet a poc a poc, salpebrant, i la deixem al foc suau fins aconseguir una fina crema.

Cobrim la lasanya amb la salsa beixamel, empolvorem amb el formatge ratllat i gratinem al forn a 180º C durant mitja hora. Servim calent.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Saludable
    Vegetals i llegums
    Vegetariana
  • Temps total
    1 hora 30 minuts
Average: 4 (3 votes)

Productes relacionats

Ceba i all

Cinc pebres

Mix pebres amb sal marina

Pebre negre

Sal marina amb caiena

Sal marina gruixuda

Tonyina clara