Llet fregida

La llet fregida és un dolç típic que es prepara a Espanya. Un dolç cremós i senzill amb el qual sorprendre als teus comensals. Aquí trobaràs la recepta tradicional.
Ingredients
  • Llet (1 Litre)
  • Sucre (120 gr)
  • Maicena (120 gr)
  • Pell de llimona (1)
  • Pell de taronja (1)
  • Vainilla líquida (1 culleradeta)
  • Canela branca (1)
  • Ous (3)
  • Farina (50 gr)
  • Oli d'oliva
Preparació
  1. Primer preparem les pells d'1 taronja i 1 llimona. Amb un pelador (i amb cura de no agafar la part blanca en la mesura del possible) retirem la pell a la fruita.
  2. Del litre de llet, una part l'aboquem en un got i reservem. L'altra la posem en un pot.
  3. Afegim a l'cassó la pell de taronja, de llimona, canyella branca (1 branca) i el sucre (120 gr).
  4. Posem a foc lent la llet, perquè infusioni els sabors. Quan comenci a bullir comptem 10 minuts i retirem el cassó de foc. Reservem.
  5. Afegeix la maizena a la llet de l'got i remenem fins que es dilueixi. Després incorporem la vainilla líquida.
  6. Colem la llet en una cassola a part i barregem amb la llet de l'got (que conté la maizena). Barregem bé i la posem a foc. Anem deixant que s'espesseixi sense deixar de remenar. Quan estigui cremós, retirem de foc.
  7. Aboquem la barreja en una safata perquè es refredi i la cobrim amb un film de cuina perquè no faci crosta. Cal deixar-la refredar completament. Primer a temperatura ambient i després a la nevera, al menys 4 hores.
     
  8. Un cop ha passat el temps de repòs, podem tallar les porcions (uns quadrats de 4CM x 4CM aproximadament). Amb cura traiem les porcions de la safata.
  9. Ara cal arrebossar la llet. Preparem un plat amb farina i un altre amb ous batuts.
  10. Passem les porcions de llet primer per farina, després per l'ou batut. E
  11. scalfem abundant oli en una paella.
  12. Amb l'oli ben calent fregim les porcions i li anem donant la volta perquè es quedin daurades per les dues cares. Retirar-després i posar-les en paper absorbent.
  13. Cobreix amb una mica de sucre abans de servir. Ja estan llestes per menjar!
  • Cantitats
    Per 4 persones
  • Tipus de recepta
    Postre
  • Tipus de cuina
    Espanyola
  • Característiques
    Dolç
  • Temps de preparació
    20 minuts
  • Temps de cuinat
    15 minuts
  • Temps total
    35 minuts
Average: 5 (2 votes)

Productes relacionats

Canyella