Salsa Romesco

Ingredients
  • 1 bossa de picades
  • 1 cap d'all
  • 5 nyores
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • Una mica de sal
  • Pebre negre
  • 1/2 gotet de vinagre
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 bitxo
Preparació

Primer de tot hem de rehidratar les nyores. Per a això, les tindrem en remull des de la nit anterior o almenys unes 4-5 hores. Un cop ben remullades, traiem les llavors i reservem la pell amb la carn.

El segon pas és rostir (escalivar, en català) els tomàquets i els alls. Aquesta acció la podem fer o bé a la vora del foc, ben coberts de brases en paper d'alumini, o al forn. El forn l'hem de preescalfar a uns 200ºC i posar els tomàquets i els alls en safates a part. Els tomàquets estaran llestos en uns 15 o 20 minuts. Els alls trigaran una mica menys.

Un cop escalivats, traiem la pell als tomàquets i traiem un a un els alls. Netegem de llavors les nyores i reservem la carn. Torrem una llesca de pa i preparem la picada de la bossa.

Finalment, un cop freds els tomàquets i els alls, posem tots els ingredients en un got de batedora: l'oli, el vinagre, els tomàquets, els alls, les nyores, la picada, el pa i batem amb energia. Després afegim una culleradeta de pebre vermell dolç, sal i una punta de bitxo per donar-li un toc picant. Batem de nou i anem provant i rectificant de sal, bitxo o vinagre.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Vegana
    Vegetals i llegums
    Vegetariana
  • Temps total
    40 minuts
Average: 5 (4 votes)

Productes relacionats

Pebre negre

Pebrot vermell

Picada catalana

Sal marina gruixuda