Tajine de verdures al ras el hanout amb cuscús

Ingredients
  • 120 g de Ceba
  • 1 gra d'all
  • Ras el hanout al gust
  • 250 g Carbassó
  • 200 g Tomàquet trossejat natural
  • 50 ml d'aigua
  • 100 g Cuscús
  • Brou de verdures
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Preparació

El tajine és un recipient de fang cuit usat a la cuina magribina. Els plats que s'hi cuinen reben el mateix nom, com aquest tajine de verdures al ras el hanout amb cuscús. Sucoses, saboroses i especiades verdures servides amb una guarnició de cuscús amb totes les aromes i matisos que només el ras el hanout els pot conferir. Una combinació guanyadora que, en menys de 30 minuts, ens transporta a llocs exòtics. Viatjar a través de la cuina és possible amb receptes com aquest tajine de verdures al ras el hanout amb cuscús. Una deliciosa i aromàtica combinació de sabors i textures que resulten perfectes per a un àpat ràpid. Un plat ple de nutrients i molt saludable perquè et cuidis gaudint.

ELABORACIÓ:

  1. Pelem i piquem finament la dent d'all. Fem el mateix amb la ceba, tallant-la a la juliana fina. Escalfem oli en una paella i escalfem tots dos a foc suau. Quan la ceba estigui transparent afegim el ras el hanout i remenem per barrejar. Fem un parell de minuts més.
  2. Mentrestant rentem el carbassó i el tallem a daus. Ho afegim a la paella juntament amb el tomàquet triturat i l'aigua. Assaonem, tapem i deixem coure durant 5 minuts o fins que el carbassó estigui lleugerament tendre i al dente. Retirem i reservem.
  3. Preparem el cuscús torrant les espècies que ofereix el nostre ras el hanout, d'aquesta manera desprenen la seva olor i se'n potencia el sabor. Col·loquem el cuscús en una gerra mesuradora per calcular la quantitat de brou necessària, que serà el mateix volum. Afegim el brou a la cassola, portem a ebullició i afegim el cuscús. Tapem i deixem reposar 10 minuts.

RECOMANACIÓ:

Servim el cuscús juntament amb les verdures al ras el hanout i recomanem escampar ametlla laminada torrada per sobre.

 

  • Cantitats
    4 persones
  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Tipus de cuina
    Magrebí
  • Temps de preparació
    15 minuts
  • Temps de cuinat
    1 hora
  • Temps total
    1 hora 15 minuts
Average: 4.8 (4 votes)

Productes relacionats

Ras el Hanout