Torrijas de llet

Les torrijas són un dolç típic que es prepara a Espanya per Setmana Santa. És una recepta fàcil i barata. Es poden fer de diferents sabors. Aquí trobaràs la recepta tradicional.
Ingredients
  • Barra de pa (del dia anterior preferiblement)
  • 1 Litre de llet
  • 60 gr de Sucre
  • Canyella (1 branca)
  • 2-3 ous
  • Oli d'oliva
  • Canyella mòlta
Preparació

S'utilitza una barra de pa dur perquè absorbeixi millor la llet i la torrija quedi sucosa. La clau és que les llesques absorbeixin la major quantitat de llet, així la molla quedarà cremosa.

  1. Tallem la barra en llesques d'uns 2-3cm. Reservar per després.
  2. En un pot posem la llet (1 L), el sucre (60 gr) i la branca de canyella. Portem a ebullició i apaguem, per evitar que es vessi. Deixem 5 minuts de minuts tapat infusionant perquè la llet agafi el gust de la canyella.
  3. Posem les llesques distribuïdes en una font gran, i després els aboquem per sobre la llet una a una, i poc a poc. No cal utilitzar tota la llet. La idea és que la molla absorbeixi la llet i s'amari bé.
  4. Deixem uns minuts i tornem a abocar una mica de llet perquè el pa absorbeixi més. Com més absorbeix (sense degotar) més sucosa quedarà la torrija.
  5. Deixem reposar la llesca mitja hora a la llet i després les fregim.
  6. Batem els ous (2-3) en un bol i reservem.
  7. Barregem sucre i canyella en un bol, per quan estigui fregida la torrada de Santa Teresa, escampar la barreja per sobre.
  8. Posem oli a la paella. Un dit d'oli mínim. Escalfem fins 170º-180º.
  9. Ara, una a una, passem la torrada de Santa Teresa en l'ou i després les dipositem en l'oli, amb cura que no s'enfonsi. Les fregim un parell de minuts cada costat.
  10. Quan estiguin daurades les traiem i escorrem en paper. Empolvorem sobre el sucre i canyella mòlta.
  11. Deixar refredar i ja podem gaudir-ne!

Si voleu provar nous sabors es pot afegir a la llet porto o una branca de vainilla perquè infusioni.

  • Cantitats
    15 porcions
  • Tipus de recepta
    Postre
  • Tipus de cuina
    Espanyola
  • Característiques
    Dolç
  • Temps de preparació
    1 hora
  • Temps de cuinat
    20 minuts
  • Temps total
    1 hora 20 minuts
Average: 5 (2 votes)

Productes relacionats

Canyella