Mandonguilles de bacallà

Preparació

El primer que hem de fer és esmollar el bacallà a trossos petits, el millor és fer-ho amb les mans. A continuació, vam preparar 3 bols: primer, un de farina de cigrons (o d'arròs sense gluten) barrejada amb una mica d'orenga; un altre amb un parell d'ous batuts empolvorats amb julivert, sal marina fumada i pebre al gust i, finalment, un tercer bol amb preparat per a arrebossats sense gluten.

Hi tirem els pinyons a poc a poc, barrejant tot fins a aconseguir una massa consistent que no se'ns desfaci, i fem amb les mans unes boles d'aquesta massa de bacallà.

Perquè es facin correctament per dins, recomanem que no siguin molt grans (més o menys, de la mida d'una pilota de golf).
Ara posem una abundant quantitat d'oli a escalfar en una cassola i, mentre, anem passant les mandonguilles pels tres bols que teníem anteriorment: primer pel de farina, després pels ous batuts amb julivert i, finalment, pel bol de arrebossat.

Fregim a foc alt, fins que quedin daurades per tot arreu.
Conforme anem retirant-les, les anirem col·locant sobre paper absorbent. Finalment, tirem la ceba en el mateix oli i la deixem durant uns 5 minuts a foc mitjà.

Un cop al punt, incorporem les mandonguilles a la cassola. Podem afegir la salsa que preferim, fent que aquesta arribi a la meitat de les mandonguilles. Deixem cuinar a foc mitjà durant 10 minuts perquè la salsa es vagi espessint, i li donem la volta a les mandonguilles a meitat de cocció. Quan estiguin al punt, a gaudir!

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Sense gluten
    Vegetariana
  • Temps total
    40 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

All i julivert

Ceba i all

Julivert

Orenga i ceba

Pebre negre

Preparat per arrebossats (sense gluten)

Sal fumada